ПРОБЛЕМИ ОХОРОНИ ПРАЦІ, ПРОМИСЛОВОЇ ТА ЦИВІЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ

ЗБІРНИК МАТЕРІАЛІВ

  • Увеличить размер шрифта
  • Размер шрифта по умолчанию
  • Уменьшить размер шрифта
10-11 ЛИСТОПАДА 2011 р.

Эволюция мониторов персональных компьютерных систем и их влияния на здоровье пользователей

E-mail Печать PDF

Праховник Н.А., Жук С.В. 
Как отмечает [1], компьютерная техника является источником излучений и электромагнитных полей, а также местом накопления статического электричества, потенциально опасного для человека. Из всех устройств, связанных с персональным компьютером, для здоровья наибольшую потенциальную опасность представляет монитор. Он сочетает относительно высокий уровень излучения и сравнительно малое расстояние до человека.

Завантажити

 

 

Сучасний досвід у використанні і стандартизації засобів індивідуального захисту працюючих від дії лазерного випромінювання

E-mail Печать PDF

Демчук Г.В., Макарець Д.Л., Огієнко О.С. 
Очі людини - це чудовий орган відчуття, динамічний діапазон якого -106:1 - дозволяє нам бачити свою дорогу і безмісячною ніччю, коли світять тільки зірки, і вдень - при найяскравішому сонячному освітленні. Наші очі добре пристосовані для сприйняття видимого світла з довжинами хвиль в діапазоні 380-750 нм. Саме кольори, що відповідають цьому спектральному діапазону, характерні для природи, що оточує нас. Але в природі на Землі немає джерел, здатних забезпечити таку ж інтенсивність світла, яку створюють сучасні лазери.

Завантажити

 

Сучасні системи опалення виробничих приміщень

E-mail Печать PDF

Третякова Л.Д., Луц Т.Є. 
Нині в Україні залишається актуальною проблема створення задовільних температурних умов у виробничих приміщеннях в осіннє-зимовий період. За оцінками експертів більш як 70 відсотків виробництв мають незадовільні режими теплопостачання. На раціональний вибір системи опалення впливає багато чинників, серед яких найважливішими є: доступність до певного виду палива; екологічні аспекти; проектно-архітектурні рішення; обсяги приміщень; фінансові можливості підприємства.

Завантажити

 

 

Сучасні джерела антропогенного забруднення атмосфери

E-mail Печать PDF

Землянська О.В., Мельничук Г.С., Гусар Т.В. 
Маса атмосфери нашої планети дуже мала – всього лише одна мільйонна маси Землі. Але її наявність визначає загальний тепловий режим поверхні нашої планети, захищає від шкідливого космічного та ультрафіолетового випромінювання. Циркуляція атмосфери впливає на місцеві кліматичні умови, а через них – на режим річок, ґрунтово-рослинний покрив та на процеси рельєфоутворювання. Аналіз спостережень штучних супутників та даних, одержані за допомогою геофізичних ракет, показав, що верхня межа атмосфери проходить на висоті 2000-3000 км.

Завантажити

 

Стандарти, нормативні акти і документи з охорони праці, що розробляються підприємствами галузі телекомунікацій

E-mail Печать PDF

Гавриш С.А., Гавриш А.С. 
Нормативною основою забезпечення охорони праці на підприємствах галузі телекомунікацій, як і інших галузей суспільного виробництва є Державні стандарти України (ДСТУ), нормативно-правові акти з охорони праці, які поширюються на один або кілька видів економічної діяльності (НПАОП), міждержавні стандарти системи стандартів безпеки праці, які чинні в Україні, Державні санітарні норми (ДСН), Державні санітарні правила і норми (ДСанПіН), Державні будівельні норми (ДБН).

Завантажити

 


Страница 1 из 7

Хмаринка тегів



Сейчас 1 гость онлайн

Яндекс.Метрика


Календар подій

< Декабря 2017 >
П В С Ч П С В
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

name=